Beställa online

Det är inte svårt att beställa sina digitala bilder som papperskopior online, det kanske kan verka krångligt vid en första anblick men det är väldigt enkelt. Dessutom så brukar man på de flesta sajter få väldigt klara och tydliga instruktioner på hur man gör steg för steg.

Själva processen brukar oftast se ut som följande; När man valt en sajt att använda för att framkalla sina digitala bilder så skapar man ett användarkonto. Det gör man genom att fylla i lite uppgifter om sig själv, adress och liknande. Sedan är det bara att ladda upp de bilder som man vill göra något med, det vill säga framkalla till papperskopior eller något annat roligt. När man gjort det så väljer man produkt och följer sedan sajtens instruktioner för hur man ska göra, inte svårt alls.

Något som är väldigt bra och som man verkligen kan utnyttja som kund är att de flesta fotoframkallningsfirmor online erbjuder de första bilderna man beställer gratis. Det kan vara erbjudanden som ”första hundra bilderna gratis” till exempel. Då innebär det att om man blir kund hos dem så blir de första hundra papperskopiorna som man beställer helt kostnadsfria förutom frakten. Alla sådana här erbjudanden gäller när man gör sin första beställning och inte senare, men det finns ju ingenting som hindrar att man blir medlem på flera sajter samtidigt eller efter varandra. Det finns många fördelar med att framkalla online, en av dem är att när du beställer fotokopior på dina bilder så håller färgerna bättre och bilderna kommer inte att blekna lika fort som vanliga foton.

Självklart finns det både för och nackdelar med att beställa och framkalla sina bilder online men mest är det faktiskt fördelar. De nackdelar som finns kan man ofta förebygga och därför kommer vi här med en del tips på vad man ska tänka på.

 

  • Kolla alltid att den bildkvalitet som står på beställningen stämmer överrens med den du vill ha på dina bilder.
  • Se till så att inte fotoframkallningsfirman beskär dina bilder på ett sätt som du inte vill. (Detta brukar man kunna kolla genom att förhandsgranska sina beställningar).
  • Välj en fotoframkallningssajt där du kan ladda upp flera bilder åt gången, det kommer att spara mycket tid och anger lite vilken kvalitet det är på sajten och dess produkter.
  • Kolla alltid upp och jämför olika sajters olika erbjudanden innan du bestämmer dig för vart ifrån du vill beställa dina bilder.